Говорячи про 8 принципів розробки продаючого дизайну упаковки, ми прагнули показати, що упаковка є ідеальним місцем для демонстрації унікальної атмосфери та позиціонування вашого бренду.

1. Пріоритет зручності та ергономіки

Незалежно від того, наскільки ви прагнете креативу, ваша упаковка повинна, насамперед, спрощувати використання продукту. Прикладів можна навести величезну кількість. Юзабіліті в дії включає пакети для чаю з застібками-блискавками, що повторно закриваються (zip lock), насадки для розливу оливкової олії або навіть відносно нову тенденцію перевертати пляшки з приправами і соусами шийкою вниз.

2. Покажіть найкращі характеристики вашого продукту
Споживачі хочуть знати, що вони отримують, перш ніж купити. Вони бажають бачити об'єкт. Відчути його. І без вашої допомоги вони цього зробити не зможуть. Подумайте про використання прозорої упаковки, яка демонструє ваш продукт, або віконцях з прорізами, щоб дати споживачам відчуття тактильності. Увімкніть їхні почуття та дозвольте їм взаємодіяти з продуктом.

3. Прості повідомлення, що швидко зчитуються
Перевірений факт, що споживачі швидко оцінюють продукти і приймають рішення про купівлю. Пам'ятайте про це під час створення дизайну. Яка ваша основна ціннісна пропозиція? Визначте її та докладіть усіх зусиль, щоб споживач це зрозумів майже миттєво. У більшості випадків зменшення непотрібного безладдя надасть вашій упаковці більш витончений, сфокусований та професійний вигляд.

4. Посилює потребу у цільової аудиторії
Створення потреби за допомогою ваших продуктів – перевірена часом маркетингова тактика. Зазвичай це застосовується у формі обмежених за часом рекламних акцій, у яких використовується принцип штучного дефіциту. Розгляньте можливість створення нових дизайнів упаковки для спеціальних акцій чи свят (limited edition). Можливо, це звучить старомодно, але дослідження на тему показують ефективність такого підходу. Світові бренди, такі як Lipton, регулярно користуються прийомом limited edition. Штучний дефіцит позитивно впливає на ставлення до товару, імпульсивні покупки та наміри покупки. Скористайтеся цим.

5. Зробіть упаковку, що повторно переробляється
Утилізована упаковка знижується в ціні, і все більше компаній вибирають такий тип упаковки. Перехід на екологічну упаковку – чудовий спосіб зменшити викиди вуглекислого газу в природі, але також екологічна упаковка відмінно підходить для споживачів, які переймаються станом навколишнього середовища. Якщо ви просуваєте еко-орієнтацію вашого бренду, то чітко вкажіть в описах, що ви підтримуєте ідею переробки. Дайте користувачам знати, що ваші пакети повторно переробляються.

6. Зважайте на місце продажу
Ви продаєте свою продукцію онлайн? Або у звичайному магазині? Подумайте про розташування, перш ніж почати розробку упаковки. Якщо вашим продуктам потрібно ділити з іншими простір на полицях, у вас буде більше обмежень за розміром та дизайном. Онлайн дає більше гнучкості, але користувачі не мають можливості бачити предмет, потримати його в руках. Ці міркування є важливими та мають вирішальне значення для успіху вашого маркетингу.

7. Диференціювати через дизайн
Для більшості ринків давно в минулому часі застосування базових розробок, які роблять на старті. Промисловість рухається дуже швидко. Інноваційний дизайн упаковки – один із найкращих способів відрізнити себе від конкурентів. Тому що це, по-перше, є досить низьковитратним для компанії. І, по-друге, інноваційне рішення у дизайні однозначно зверне на себе увагу, виділить продукт, дозволить розширити цільові аудиторії.

8. Разом із брендом веселіше
І нарешті, не забудьте повеселитися разом із брендом. Подивіться на упаковки європейських брендів, які ми підготували у цьому пості, і ви побачите чудові приклади. За останні роки просунуті і сучасно мислячі компанії представили безліч гумористичних дизайнів, що змушують задуматися, які приваблюють клієнтів і демонструють справжній ентузіазм і унікалізують продукт. Ця енергія передається споживачам, навіть якщо вони цього не усвідомлюють.

розробка дизайну упаковки, кращий дизайн упаковкиНадайте нам можливість розробити для вашого бренду таку упаковку, яка зробить його лідером, суттєво підвищить продаж та капіталізацію вашого бізнесу.
Зв'яжіться з нами зручним способом, щоб розпочати проект прямо зараз.

  • Поділитися: